19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Králík po provensálsku

Název Množství a jednotka
králík 1 ks
sušené houby 50 g
rajčata 2 ks
česnek 5 stroužků
provensálské koření
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: francouzská
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Králíka naporcujeme (můžeme použít jen stehna), omyjeme a hodně potřeme česnekem utřeným se solí. Okořeníme provensálským kořením. V pekáčku rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a na tomto základu králičí maso orestujeme. Podlijeme půl hrníčkem vroucí vody, přidáme sušené houby a dáme péct. Občas podléváme výpekem. Po hodině přidáme oloupané nakrájené rajčata a dopečeme doměkka. Pečeme při teplotě 175°-180°asi 55-60 minut.
Podáváme s brambory.


 


RECEPTY

Václavky ve sladkokyselém nálevu

Postup: Houby (václavky, lišky apod.) předvaříme v osolené vodě. Na 1 litr vody dáme 2... zobrazit recept

RECEPTY

Boršč

Postup: Očistíme zeleninu, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky, řepu oloupeme a... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené farfalle s kuřecími játry

Postup: Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky, žampióny oloupeme a... zobrazit recept

RECEPTY

Mašličky s brokolicí a kuřecím masem

Postup: Brokolici rozebranou na růžičky a těstoviny dáme vařit každé zvlášť do osolené... zobrazit recept

RECEPTY

Králík pečený s rajčaty a houbami

Postup: Králíka naporcujeme osolíme, opepříme, posypeme kmínem. Do pekáče dáme máslo,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

U Pečeného Kolena

Říká se, že láska prochází žaludkem. Proto věříme, že si naši restauraci...